Magnesiumtillskott

Magnesium är en mineral som är viktigt för många kroppsfunktioner, inklusive muskelfunktion, nervfunktion och blodtrycksreglering. Trots detta är magnesiumbrist ett vanligt hälsoproblem, särskilt hos människor som äter en hög kolhydratdiet, har högt alkoholintag eller tar vissa läkemedel.

Varför magnesium är viktigt

Magnesium är en viktig kofaktor i över 300 enzymreaktioner i kroppen. Det hjälper också till att reglera blodtryck, säkerställa normal muskelfunktion och stödja en sund nervfunktion. Magnesium är också viktigt för att upprätthålla en stark och hälsosam benstruktur.

Symptom på magnesiumbrist

Symptom på magnesiumbrist inkluderar trötthet, muskelsvaghet, sömnproblem, huvudvärk, kramper och rastlöshet. Om du upplever dessa symtom bör du konsultera en läkare för en diagnos.

Rätt dosering av magnesiumtillskott

Det rekommenderade dagliga intaget (RDI) för magnesium varierar beroende på ålder och kön. Generellt rekommenderas ett intag på 310 till 420 mg per dag för vuxna. Läkare och dietister kan hjälpa till att fastställa den rätta doseringen för dig.

Källor till magnesium

Källor till magnesium inkluderar gröna bladgrönsaker som spenat och grönkål, nötter och frön, fullkorn, mörk choklad, bönor, linser, mjölk och yoghurt. Magnesiumtillskott är också tillgängliga i form av kosttillskott och kan hjälpa till att öka intaget av magnesium.

Slutsats

Magnesium är ett viktigt mineral som stöder många viktiga kroppsfunktioner. Om du misstänker att du har en magnesiumbrist bör du konsultera en läkare för en diagnos. En balanserad kost som innehåller rikligt med magnesiumrika livsmedel, tillsammans med magnesiumtillskott om det behövs, kan hjälpa till att säkerställa att du får tillräckligt med magnesium.